top of page

מחשבות שחשבנו לשתף

האיש שחקר עלי השבוע כדי להוציא ממני כסף (ונכשל)

מפחיד שמשהו אוסף עליך מידע, משקיע מאמץ ובונה אסטרטגיה רק כדי לפגוע בך.

זה לא קרה פעם אחת השבוע אלא שלוש פעמים. פעם אחת הייתה ההונאה הקבועה של מייל מנוסח באנגלית גרועה לגבי ירושה, אבל השתיים האחרות היו בנויות למופת ובקלות יכולתי ליפול בהן.

באירוע השני שלחו לי מייל מהחברה שמייצרת עבורנו את תלושי השכר. הם ביקשו להזין תעודת זהות כדי לקבל את תלוש השכר. מתברר שהעתיקו את שם החברה, פתחו דומיין והעתיקו את העיצוב של החברה כדי שאנשים יאמינו ויזינו תעודת זהות. מי שהזין קיבל עוד כמה שאלות, "כדי לבדוק שזה הוא". מסיבות של אבטחה כמובן.

באירוע השלישי קיבלתי מייל מחברת רואי חשבון בקנדה עם פניה לגבי קרוב שלי שנפטר בקנדה. לא ברור לי איך הם ידעו שיש לי קרובים בקנדה ולא ברור לי איך הם השיגו מייל של משרד רו"ח אמיתי (בדקתי). כשביקשתי כמה פרטים הם נעלמו מידית וכל המיילים שלהם נמחקו.

חברות סייבר פרסמו נתונים לפיהם אנו נמצאים בתקופה עם הונאות סייבר רבות יותר מכל תקופה אחרת. בהרצאה על התחום בכנס מקצועי למדתי שחלק מהאנשים הם מתכנתים ביום שמשלימים הכנסה בלילה באמצעות הונאות וסחיטות. בחלק מהמקרים הם לומדים על הקורבן, מתכננים היטב, מקימים אתרים וכתובות מייל ואפילו יוצרים קשרים.

אנשי המחר, האם נתקלתם בהונאות רשת ומה הכלל שאתם מאמצים כדי להימנע ממצבים כאלה?


עוז גוטרמן ניב פרן

עוז גוטרמן וניב פרן מזמינים אתכן.ם לראות את כל התכנים בקבוצת הפייסבוק של מר מחר.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

דרך הבטוחה להשאיר אנשים עניים

"אתה צוחק עלי, נכון?" אמר לי השבוע איש מכירות בסוכנות רכב "הממוצע שאנשים לוקחים זה בערך 90 אחוז הלוואה". זה היה כשהייתי השבוע בסוכנות...

מות האמון – פוסט לא פוליטי ברובו

"להקשיב באמת זה מפחיד מאד, כי אתה עלול למצוא שאתה טועה", המשפט הנהדר הזה של מיכה גודמן האהוב עלי, נמצא בבסיס המשבר שחווה היום החברה...

Comments


bottom of page