אני תמיד אומר לסטודנטים לכלכלה שהם לומדים כלכלה, אבל רובם בורים לגבי כסף.
הנתונים די ברורים - אנשים פוחדים מכסף.
רוב האנשים נמנעים מלהתעסק בפנסיה ובקרן ההשתלמות. רוב האנשים מתרחקים מהשקעות, שיכולות להיות מנוף פיננסי חשוב למשפחה.
פעם חשבנו שאם אנשים יקבלו חינוך פיננסי זה יהיה שונה, אבל טעינו בגדול.
לדוגמה מחקר שנעשה בנערך באוניברסיטת רוטרדם, וירג'יניה וקולורדו, הראה שההשפעה של חינוך פיננסי הייתה גם קצרה מאוד וגם חלשה מאוד.
זו רק דוגמה. מטה אנליזה (מחקר שמשתמש בכלים סטטיסטיים כדי לסכם מאות מחקרים) הראתה שחינוך פיננסי משפיע על ההתנהלות בשיעור של 0.1 אחוז – שיעור אפסי לגמרי.
אז למה זה לא עובד? כי זה לא הידע – המפתח הוא המנגנונים.
אפשר ללמד זוג את השיטה הטובה ביותר לתקשורת או לניהול מחלוקות, אפשר ללמד מנהלים את הטכניקה הטובה ביותר לניהול זמן ומשימות, אבל אם לא תסייעו לאנשים לייצר מנגנונים זה בדיוק מה שיישאר – ידע. רק ידע ולא התנהגות בפועל.
מנגנון יכול להיות שעה בשבוע או כמה שעות בחודש עם בן/בת זוג או חבר/ה טובים כדי לעבור על החשבונות. מנגנון יכול להיות אפליקציה מעולה עם תזכורות או אפילו יועץ מלווה לכלכלת המשפחה. ללא הטמעה של מנגנונים בזמן הלמידה שום הדרכה לא תהפוך לשינוי הרגלים. במילים אחרות מה שנחוץ לנו זה חינוך פיננסי שמשולב עם הבנה של העקרונות לשינוי התנהגות.
![עוז גוטרמן ניב פרן](https://static.wixstatic.com/media/7ee8e8_ae86849372544a9ca4a13dcb3feed11e~mv2.png/v1/fill/w_526,h_526,al_c,q_85,enc_auto/7ee8e8_ae86849372544a9ca4a13dcb3feed11e~mv2.png)
עוז גוטרמן וניב פרן מזמינים אתכן.ם לראות את כל התכנים בקבוצת הפייסבוק של מר מחר.
Comments