בשיחה עם ד"ר אפרת גיל היא סיפרה לי שוורן באפט צבר 98 אחוז מההון שלו אחרי גיל 65. מה שמדהים בעיני בנתון הזה הוא שבגיל 65 וורן באפט היה בין הבודדים שהבין שהוא בן 35.
רוב בני ה- 50 היום לא מבינים שהם בעצם בני 25. בני 25 לפעמים מרגישים אבודים. למה? כי התחושה היא שהעתיד לפנינו – זה הזמן להתחיל לבנות את הקריירה. אבל בלי שהם שמים לב זה בהרבה המקרים המצב של בני 50. מבחינת טווח זמן הם יכולים לעשות תואר ראשון תואר שני ודוקטורט, להיכנס לתחום לרכוש ניסיון ולהתקדם וכל זה לפני שהם יוצאים לפנסיה (ומי אמר שצריך לעצור בפנסיה?). אבל בניגוד לבני 20 כל כך מעט בני 50 שואלים את עצמם – לאיפה אני בונה את עצמי בעוד 20 שנה?
אל תספרו לי שיש התחייבויות – בכל גיל יש. להיפך – יש בגרות, ניסיון ולפעמים גם כסף שבני 25 היו יכולים רק לחלום עליהם. העניין הוא מנטלי. חלק מהאנשים תקועים עדיין בעולם שבו היה מבנה ברור – לומדים בבית ספר, רוכשים מקצוע (אולי באוניברסיטה), עובדים ויוצאים לפנסיה. אבל העולם הזה נגמר וחלק מהאוכלוסייה עדיין לא הפנים את זה. לצערי רק אחוזים בודדים מבינים שהכל זמין להם והם יכולים לבנות לעצמם את הקריירה הבאה - רק מעטים מבינים שהם בעצם בני 25.
ולסיום שתי הערות: א. הבחירה בגיל 50 ו 25 מקרית – אל תתפסו לקטנות – העיקרון הוא החשוב. ב. האם אתם שואלים את עצמכם מה הקריירה שלי בעוד 20 שנה? מה אני לומדת? לאיפה אני בונה את עצמי? אם עניתם לא אז יכול להיות שגם אתם תקועים במודל הישן ויכול להיות שזה הזמן להחליף מודל ולהתחיל לחלום.
עוז גוטרמן וניב פרן מזמינים אתכן.ם לראות את כל התכנים בקבוצת הפייסבוק בקבוצת הפייסבוק של מר מחר.
Comments