פורום הכלכלה העולמי כבר כמה שנים ברציפות מדגיש שזאת אחת ממיומנויות העתיד הכי חשובות! שאנחנו רואים מישהו שמתנהג באופן גמיש או חושב באופן גמיש – נגיד עליו שיש לו גמישות מחשבתית אבל איך מפתחים את זה? ד"ר בי ג'יי פוג שהוא אחד המומחים החדים ביותר כיום בתחום שינוי ההתנהגות ובניית הרגלים טוען לפי מחקריו, שאדם בעל גמישות מחשבתית מפותחת, הוא אדם שיכול לעצב את ההתנהגות שלו בכל סיטואציה ומול כל אדם שירצה אך זאת מיומנות שקשה לפתח. ועוד יותר קשה להתמיד בה.
אחד הדברים הפרקטיים ביותר שניתן לעשות כדי לפתח גמישות מחשבתית לאורך זמן הוא לשפר את אופן ההתמודדות שלנו עם אירועים מורכבים שחוזרים על עצמם ולהשתמש בכלי קוגניטיבי: פירוק למיומנויות קטנות. כל התמודדות באירועים מורכבים וקשים ניתן לפרק למיומנויות קטנות יותר ויותר. לא רק שזה עוזר כי זה הופך את ההתמודדות למדויקת וממוקדת יותר, זה גם עוזר לנו לא להישאר בסיסמאות וקלישאות אלא לדייק באופן ספציפי - איפה קשה לנו ומה אנחנו צריכים לעשות כדי להתמודד טוב יותר.
למשל, מי לא שמע מחבר או אדם קרוב שהלוואי שהם היו מצליחים לנהל את הזמן שלהם בצורה טובה יותר. אבל אולי ניהול זמן זאת סיסמא או סתם כותרת? אם נרצה להגמיש את האופן שאנחנו מתמודדים עם עומס או לחץ בניהול זמן אפשר לפרק את ההתמודדות שלנו למיומנויות קטנות כמו: האם זה קושי להתמודד עם 100 מיילים ביום ואף יותר? או שזאת המיומנות להתמודד עם מצבי לחץ פתאומיים? או זה המיומנות להגיד לא בצורה אסרטיבית אבל גם מותאמת לאדם מולנו ולא נוכל לבצע את כרגע את מה שהוא מבקש? או למרות שאנחנו מתכננים גדולים, כדאי שנשפר את מיומנות הביצוע של מה שתכננו? וכמובן ניתן לפרק לעוד ועוד מיומנות.
אין ספק שזה לא פשוט, כי דורש מאמץ וזמן לחשוב ולדייק אבל זה אחד המוקדים של חשיבה גמישה לעומת חשיבה מקובעת. רוצים לשמוע יותר על מה זאת חשיבה גמישות ואיך ניתן לפתח אותה? איך משנים את האופן שבו אנחנו מתמודדים כדי להתמודד באופן גמיש יותר, במיוחד מול אירועים מורכבים בחיי היומיום? על זה נדבר בלייב הקרוב ביום ראשון ה-11.8
עוז גוטרמן וניב פרן מזמינים אתכם.ן לראות את כל התכנים בקבוצת הפייסבוק של מר מחר.
Comments